Andrei Plesu, Linga Purana si ipostazele alimentare ale lui Kali Yuga

Andrei Pleşu despre Linga Purana la televiziunea publică. Cu mii de ani în urmă, creatorii textelor sacre hinduse puneau printre semnele sfârşitului lui Kali Yuga (ultima dintre cele patru etape ale ciclului cosmic de 26 000 de ani, caracterizată ca fiind o epocă întunecată) şi o serie de elemente legate de practicarea alimentaţiei. Astfel, “în pieţe se va vinde mâncare gătită dinainte” iar,” bolile stomacului se vor înmulţi” (minutele 12:30 – 16: 40 din discutia lui Liiceanu şi Pleşu despre frică).

Anticipare sau nu a civilizaţiei fast food sau a derivei lui Cro Magnon în omul de Supermarket, cele mai comune ipostaze ale alimentaţiei moderne invită la o serie de reflecţii interesante: până unde se va artificializa hrana, va fi înlocuit ritualul preparări de ritualul achiziţionării, tinde să devină hrana medicament, medicamentele tind să devină hrană?

Publicitate

Un gând despre „Andrei Plesu, Linga Purana si ipostazele alimentare ale lui Kali Yuga

Adăugă-le pe ale tale

  1. Ma bucur ca intelepciunea dl Plesu a fost ousa la dospit pe site-ul dvs. E furesc ca dupa Linga curama din perioada basusta sa vedem si altceva, Lunga Purama si de nu, puficarea de la Presu la Plesu

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: