Aparitie editoriala: Procesarea cerealelor in industria moraritului

Ne facem datoria sa semnalam aparitia unei lucrari ample dedicata industriei de morarit, lucrare aparuta la Editura Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati in seria Colectia Stiinta si Ingineria Alimentelor.

Cartea este scrisa de Dna Iuliana Banu, cadru didactic la Universitatea “Dunarea de Jos”  cunoscuta prin activitatea de cercetare ampla pe care aceasta a desfasurat-o pe parcursul ultimilor ani, munca ei fiind concretizata intr-un mare numar de lucrari publicate in tara si strainatate.

Cartea este organizata in doua parti si are un numar de 487 pagini.

Prima parte este dedicata pregatirii cerealelor pentru macinis, fiind structurata pe 19 capitole care abordeaza aspecte legate de: proprietatile fizice ale cerealelor, daunatorii cerealelor si produselor de macinis, receptia si depozitarea cerealelor, precuratirea acestora, separarea granulometrica, aerodinamica si densimetrica a particulelor, triorarea, separarea magnetica si dupa nuanta de culorare a particulelor, separarea pe baza diferentei de proprietati hidrodinamice, spalarea si conditionarea cerealelor, schemele tehnologice de pregatire a cerealelor pentru macinis, transportul in curatatorii, cantarirea la receptie si in curatatorii, aspiratia in curatatorii.

A doua parte are in vedere macinarea cerealelor si abordeaza pe parcursul a 11 capitole aspecte legate de: maruntirea si cernerea cerealelor, curatarea produselor intermediare, fazele procesului de macinis, macinisul graului, secarei, porumbului, fortificarea fainurilor, cantarirea fainurilor in moara, transportul produselor de macinis in mori etc.

Cartea reprezinta o sinteza reusita a celor mai importante  elemente care stau la baza proceselor moderne de productie din mori si reprezinta un sprijin esential pentru munca de cercetare, control al calitatii si productie pe care o desfasoara specialistii din acest domeniu.

Publicitate

2 gânduri despre „Aparitie editoriala: Procesarea cerealelor in industria moraritului

Adăugă-le pe ale tale

  1. Din pacate cartea a aparut in 2010 si nu stiu un exemplar disponibil pe undeva. Eu am intrat in posesia ei la momentul respectiv prin bunavointa autorului. Daca o gasesc pe undeva va anunt!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: