Kamutul este o cereală care are un aspect similar grâului, dar având un bob puţin mai mare. Potrivit legendei, după cel de-al Doilea Război Mondial, un pilot american ar fi luat un pumn de seminţe ale acestei cereale dintr-un sarcofag găsit într-un mormânt lângă Dashare, Egipt. Recipientul cu seminţe a fost trimis printr-un prieten tatălui său, fermier în Montana, Statele Unite ale Americii, care le-a semănat obţinând o mică cultură. Datorită faptului că seminţele provin dintr-un mormânt egiptean, acest tip de cereală a fost numit „grâul faraonului Touth”.
Acest soi de cereale s fost înregistrat în 1990 de Departamentul Agriculturii din SUA (USDA)cu numele oficial de QK77. Cuvântul Kamut îşi are originea în hieroglifa egipteană care înseamnă „cereale”. Egiptologii susţin însă că iniţial, cuvântul kamut însemna „sufletul pământului”.
Care sunt proprietăţile „grâului Faraonului?” Kamutul are aproximativ 335 de calorii la 100 de grame de produs, conţine 9% apă, 16 grame de proteine, 69 grame de carbohidraţi, 2 grame de grăsimi şi 7 grame de fibre alimentare; este foarte bogat în seleniu, cu acţiune antioxidantă, captează radicalii liberi şi încetineşte îmbătrânirea celulară; conţine zinc şi magneziu, care regenerează organismul, fier, fosfor, calciu, potasiu şi sodiu. Printre vitamine sunt prezente unele din grupul B: B1, B2, B6, şi de asemenea are o cantitate mare de vitamina E, care protejează celulele.
Mai multe informatii pe The Epoch Times Romania
Lasă un răspuns