Studiu: majoritatea produselor de detoxifiere sunt inutile, costisitoare și chiar dăunătoare!

Companiile din publicitate şi media transmit oamenilor în mod constant îndemnul de a se detoxifia de o serie de substanţe, precum cofeină şi alcool, susţinând că acestea atacă organismul, iar corpul uman este lipsit de apărare împotriva lor. Cercetătorul Alan Boobis, alături de alţi oameni de ştiinţă de renume internaţional, au analizat o serie de afirmaţii medicale recomandate în cadrul „planurilor de detoxifiere”. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în această săptămână în Making Sense of Chemicals.

Va invitam sa reflectati aupra principalelor concluzii pe site-ul Mediafax. Ele se refera la o serie de produse sau substante prezentate ca fiind miraculoase pentru sănătate, precum: plasturii pentru picior, siropul de arţar cu lămâie, sarea de baie Epsom, tabletele de detoxifiere, șosetele detoxifiante, feşele corporale detoxifiante,  extractul din rădăcină de urzică, spa-ul picioarelor  etc.

Pentru cei care cred că fitofarmacia este o știință care trebuie să funcționeze pe bază de dovezi, imaginea de mai jos poate fi un instrument de informații extrem de util. O evaluare, bazata pe date din literatura stiintifica medicala, asupra autenticitatii asa-ziselor „beneficii” ale unor suplimente nutritive sau principii active din plante si/sau alimente. Doar pentru cateva exista beneficii evidente, demonstrate prin studii clinice:

13533347_1755390148008252_3758567983519884541_n

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: