Poveștiri din 2017: și americanii stau bine cu dragostea din pâine

 Într-o scrisoare transmisă către Nashoba Brook Bakery administrația americană pentru controlul alimentelor si medicamentelor (FDA) face o sinteză a principalelor probleme identificate în fabrica respectivă în urma unei inspecții efectuate de personalul de specialitate. Pe lângă problemele clamate, legate de condițiile de lucru susceptibile să determine contaminarea alimentelor, FDA a luat în vizor un ingredient utilizat din plin și prin brutăriile din România: dragostea.

  • Your Nashoba Granola label lists ingredient „Love”. Ingredients required to be declared on the label or labeling of food must be listed by their common or usual name [21 CFR 101.4(a)(1). „Love” is not a common or usual name of an ingredient, and is considered to be intervening material because it is not part of the common or usual name of the ingredient.

nashoba-package-small

Ce este în neregulă cu „dragostea?” Este o informație care nu slujește informării consumatorului și care adăugată în lista ingredientelor poate abate atentia acestuia de la alte ingrediente situate după acesta în lista respectivă. Politica FDA este să mențină etichetele produselor alimentare „curate”, adică acestea să informeze în mod clar și concis consumatorul în toate aspectele care l-ar putea interesa, fără bruierea informațiilor cu mesaje de marketing care să afecteze percepția consumatorului cu privire la informațiile furnizate de eticheta respectivă.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: