Continuă problemele pe piața americană: T Marzetti retrage de pe piață aluat de biscuiți contaminat cu Listeria

Compania americană T Marzetti a anunțaț Administrația Federală pentru Alimente și Medicamente din SUA  (FDA) rechemarea de pe piață a unor loturi de produse de aluat congelat pentru biscuiți susceptibile de contaminare cu Listeria monocytogenesListeria monocytogenes este o bacterie care poate provoca infecții grave și uneori letale la copiii mici, la persoane în vârstă, respectiv  la alte persoane cu un sistem imunitar slăbit. Deși persoanele sănătoase pot suferi doar simptome pe termen scurt, cum ar fi febră mare, cefalee severă, greață, dureri abdominale și diaree, infecția cu Listeria poate provoca avorturi și mortalitate infantilă în cazul femeilor însărcinate.

Nu există suficiente informații cu privire la sursa infestării produsului alimentar. În general, L. monocytogenes se asociază cu următoarele ingrediente: lapte crud, lapte insuficient pasteurizat, caşcaval, îngheţată, legume proaspete, carne (toate tipurile, inclusiv pește). L. monocytogenes este capabilă de multiplicare inclusiv în condiții de refrigerare și are o rezistență superioară altor bacterii la tratamentele termice.

FDA face precizarea că nu au fost semnalate îmbolnăviri legate de aceste produse și atrage atenția asupra faptului că, deși respectarea instrucțiunilor de coacere a acestora poate reduce riscul mirobian, manipularea incorectă a acestor produse, înainte de coacere sau după o coacere incorectă, poate provoca îmbolnăviri.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: