Câteva știri

Rusia a devenit cel mai mare exportator mondial de grâu, consolidând astfel importanta Mării Negre în comertul global cu cereale. Terenul şi climatul favorabil din regiunea Mării Negre au reuşit întotdeauna să furnizeze recolte semnificative, a apreciat John Schnittker, fost economist şef şi subsecretar de stat la Departamentului american al Agriculturii în timpul preşedintelui Lyndon Johnson. În anul agricol 2016/2017, Rusia a avut exporturi record de cereale – 35,5 milioane de tone – inclusiv 27,1 milioane de tone de grâu.

O agenție de turism de pe piața românească anunță că un trader de cereale va trimite 97 de angajaţi într-o vacanţă în Bali (Indonezia) pentru zece zile, tariful per angajat plătit fiind de 4.000 de euro. Pachetele au fost deja plătite, iar plecarea angajaților companiei care comercializează cerereale românești ar urma să se facă luna viitoare, conform Ziarul Financiar.

Iordania a eliminat subvenția acordată produselor de panificație, astfel că prețul acestora a crescut cu procente cuprinse între 60 și 100 %. Prețul unei lipii din făină albă a ajuns astfel la echivalentul în moneda locală a 2,1 RON.

Ziarul Financiar observă că brutarii au adoptat o nouă strategie de marketing prin care se urmărește promovarea produselor proaspete în detrimentul celor congelate. “Vel Pitar, liderul industriei de panificaţie din România, scrie pe ambalajul pâinii „Acest produs nu a fost anterior congelat“, în timp ce lanţul de simigerii Luca foloseşte panouri publicitare de tip outdoor prin care îi îndeamnă pe cei care s-au săturat de produsele congelate să treacă pe la ei” scrie autorul articolului. Trebuie precizat totuși că, înainte de a fi o strategie de marketing, precizarea provenienței produselor de panificație dintr-un aluat anterior congelat este o obligație legală conform Ordinului Preedintelui ANPC nr. 183/2016.

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: