Știrile începutului de an

Știrile începutului de an ar fi cam astea:

În grupul de firme controlate de familia Dragnea este și una care se numește… Vel Morar. Omologii din panificație pot să stea deocamdată liniștiți: firma, înființată în 2008, are 0 angajați, nici-un venit și înregistrează o pierdere de 1755 lei.

Algeria tocmai a respins un transport de grâu din Argentina datorită calității slabe. Furnizorul implicat este Cofco International care se abține să comenteze deocamdată situația. Anul trecut, Algeria a cumpărat din Argentina 900 000 de tone de grâu în valoare de 160 milioane de dolari. Pentru sezonul 2018/2019 producția argentiniană de grâu este estimată la 19 milioane de tone.

Datele Institutului European de Statistica – Eurostat – arata ca Romania ocupa anul acesta locul 3 in UE, dupa Franta si Germania, la productia de cereale, cu 31,89 milioane de tone. La porumb boabe, Romania este pentru al doilea an consecutiv pe prima pozitie din UE, cu o recolta totala de 19 milioane de tone (+ 33% fata de 2017 si o medie de 7,8 tone/hectar) devansand Franta, care a obtinut o recolta cu 6,5 milioane de tone mai mica. Conform Eurostat, tara noastra ocupa pozitia a 4-a in UE la productia de grau, cu 10,27 milioane de tone (+ 2,36% fata de anul trecut) si o medie de 4,8 tone/ha. Și recolta de floarea soarelui este cea mai mare din UE, fiind estimată la 3,35 milioane de tone in 2018 (+15,01% fata de 2017, și o medie de 2,9 tone/ha.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: