Video: cum arată primul automat de tip vending care face pâine din lume

La cel mai mare târg de tehnologie din lume, CES Las Vegas, firma Wilkinson Baking a prezentat BreadBot, primul automat complet de tip vanding care face pâine în vederea comercializării. Automatul realizează toate operațiile tehnologice necesare obtinerii unei pâini coapte la tavă: dozarea ingredientelor, frământarea, modelarea, dospirea, coacerea, răcirea produsului și vânzarea. Totul, în condiții ideale de igienă și prin respectarea tuturor parametrilor tehnologici necesari obținerii unei pâini de calitate.

Peste 70 de senzori monitorizează în permanență produsele în vederea ajustării parametrilor tehnologici (de la temperatura apei, viteza brațului de frământare și umiditatea dospitorului, până la înăltimea pâinii). Practic, automatizarea creată reușește să înlocuiască prezența umană necesară pe fluxul de producție clasic pentru ajustarea proceselor.

Mașina poate produce 235 de pâini pe zi și nu este limitată doar la obținerea pâinii din făină de grâu albă sau integrală, fiind capabilă să proceseze și diverse amestecuri de făinuri multicereale.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: