Prima pâine care conține făină de insecte disponibilă în Marea Britanie

The independent ne anunță că prima pâine cu insecte disponibilă pe piața britanică va conține fix 336 de greieri.

Pâinea este descrisă cu superlative de genul „extrem de gustoasă și finisaj crocant”. Articolul mai sustine că entomofagia (consumul de insecte) reprezintă un lucru comun pentru mai bine de 2 miliarde de oameni, și că aceasta reprezintă o întoarcere la dieta ancestrală când oricum alimentele nu erau separate de insectele care le contaminau. Mai aflăm că în lume sunt consumate peste 1900 de specii și că insectele sunt o sursă de proteine care nu trebuie neglijată în contextul schimbărilor climatice și a nevoii de măsuri drastice pentru protejarea mediului. Insectele consumă mai puțină apă și furaje și au nevoie de mai puține suprafețe de teren decât cele pe care le necesită creșterea animalelor convenționale.

Iată deci că cercetătorii britanici din industria de panificație reușesc să dea un nou sens fabulei omonime a lui La Fontaine: pur și simplu șmechera furnică îl primește în casă pe greier unde îl transformă în pâine pentru nevoile proprii.

Dacă credeați că poveste se termină aici, aflați că Livescience a făcut deja un recensământ al primelor șapte insecte pe care le vom mânca în viitor. Acesta include omizi, ploșnițe, molii, termite și viermi.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: