Turcia – exporturi de făină în valoare de peste 1 miliard de dolari anul trecut

Anul trecut, exporturile de făină din Turcia au crescut la 1,05 miliarde de dolari de la 1 miliard de dolari în anul 2018, deși din punct de vedere cantitativ acestea au scăzut cu 50.000 de tone, ajungând la 3,3 milioane de tone, a declarat a declarat Eren Gunhan Ulusoy, directorul IAOM Eurasia si seful patronatului turc al producatorilor de făină, Agenției Anadolu.

Moară de grâu din Turcia (sursa Linkedin – Hidroglu LTD. STI)

Prețul mediu pe tona exportată a ajuns la 322 de dolari de la 304 dolari în 2018. Turcia este cel mai mare exportator de făină din lume și al doilea mare exportator de paste. Aproape jumătate din exporturile de făină (1,62 milioane de tone) au ca destinație Irakul, dar țara exportă cantităti semnificative și în Yemen, Siria, Venezuela și Angola. 85 % din consumul de făină de pe piața turcească are ca destinație fabricarea pâinii, iar operatorii din industrie se așteaptă ca acest procent să scadă în următorii ani pe fondul reducerii consumului de pâine al populației. Aceștia au în vedere creșterea diponibilităților de export ale industriei locale de morărit și panificație prin investiții în producția de paste și aluaturi congelate.

Producția de grâu a Turciei a fost de 19 milioane de tone anul trecut, la care s-au adăugat alte 8,8 milioane de tone de grâu din importuri.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: