Coronavirusul inventează o pâine roz

Oamenii au un mod foarte ciudat de a se speria. De exemplu, banalul virus gripal care evoluează în această perioadă a ucis deja peste 50 de persoane numai la noi în țară. Coronavirusul abia a infectat cateva persoane, fără semne severe de boală, dar acest lucru a fost suficient pentru mulți români să dea iama în magazine și să radă rafturile de conserve, apă potabilă și chiar făină. Modul în care oamenii au reacționat la panica mondială creată de potențiala pandemie cu coronavirus în ceea ce privește produsele de morărit și panificație este ceea ce încercăm noi să inventariem mai jos:

E o modă și prin hipermarketurile românești să aducă, din când în când, tot felul de fructe trăznite din cele mai exotice țări. Acestea au prețuri destul de piperate și se vând la bucată, dar nu asta este ideea. Poate ați găsit prin periplul vostru și fructul de Pytaia, fructul unei specii de cactus din genul Hylocereus, cunoscut și sub denumirea de „fructul dragonului. El are o textură asemănătoare fructului de kiwi și este bogat în acizi grași precum acidul linoleic și linolenic. El este folosit și la aromatizarea băuturilor, precum și la colorarea alimentelor datorită conținutului de betacianină, un pigment pe care noi îl cunoaștem din sfeclă sau amaranth.

Deoarece China s-a închis comerțului cu o mulțime de țări în urma epidemiei de gripă, Vietnamul, s-a trezit cu un supra-stoc de fructul dragonului. Așa că unul dintre brutarii locali s-a hotărât să folosească aceste fructe pentru a colora pâinea în roz. Lanțul de brutării ABC Bakery folosesc smoothie din fructe de dragon pentru a înlocui cam 60 % din apa necesară formării aluatului. Rezultatul este o pâine de un roz strălucitor care s-a transformat rapid într-un succes local. Pentru pâinea asta se stă 20 de minute la coadă și oricât ți-ai dori, nu poți să cumperi mai mult de 5 bucăți simultan.

Sursa: Ha Le Phu Phuoc, Facebook
Sursa: Ha Le Phu Phuoc, Facebook

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: