Cercetători americani recomandă cerealele integrale ca dietă preventivă în eventualitatea infectării cu COVID 19

Un articol scris de cercetători și universitari americani care sugerează că mortalitatea mai mare din țările occidentale la infecția cu Covid 19 are la bază chiar dieta occidentală și întreg cortegiul de boli metabolice asociate. Este vorba de consumul de grăsimi și glucide rafinate. Dietele bogate în acizi grași saturați denaturează răspunsul sistemului imunitar la boli, prin multiple mecanisme, unele dintre ele dovedite experimental prin studii pe animale.

Autorii mai insistă asupra unui efect interesant al infecției cu noul coronavirus și anume impactul asupra funcției neurologice (există studii care arată că virusul este capabil să treacă dincolo de bariera hematoencefalică, unele afirmă chiar că trece și de bariera hematotesticulară), impact care ar putea produce la pacienții vindecati, în viitor, boli neurodegenerative, așa cum este maladia Alzheimer.

Pentru că lucrurile sunt în evoluție, autorii insistă asupra reviziuirii dietelor: „prin urmare, recomandarea noastră este ca persoanele fizice să se abțină de la consumul de alimente bogate în grăsimi saturate și zahăr și, în schimb, să consume cantități mari de fibre, cereale integrale, grăsimi nesaturate și antioxidanți, pentru a stimula funcția imunitară”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: