Iubește pâinea și viața! Vaccinează-te!  

Am văzut că foarte mulți oameni nu înțeleg, de fapt, nu numai cum funcționează vaccinurile, dar nici măcar că tot designul experimental care stă la baza validării eficienței lor și implicit a punerii lor pe piață este o chestiune de statistică. Am citit pe pagina de Facebook a jurnalistului Paul Gabriel Andrei că proporția de 8,9 % persoane vaccinate care au decedat în urma infecției cu SarsCov2 în luna octombrie arată faptul ca vaccinurile nu sunt chiar eficiente și că indiferent dacă te vacinezi sau nu, tot există probabilitatea să mori.

Mă rog, afirmația era ceva de genul “Am aflat la început că vaccinul te ferește de boală, apoi că vaccinul te împiedică să dai boala, apoi că o doză de J&J e de ajuns, apoi că doar rapelul există la celelalte firme, apoi am aflat că vaccinul te ferește de o formă gravă a bolii. Pe toate le-am aflat și am crezut.”

Afirmația este menită să arunce oricum o umbră de îndoială asupra eficienței vaccinurilor și sa aducă în derizoriu tot efortul pe care comunitățile de specialiști în științe medicale, biotehnologii etc l-au depus pentru găsirea unor soluții care să ne faca să trecem cât mai mulți si mai sănatosi prin această pandemie.

Din pacate, la baza acestor interogații interioare stă doar o slabă stăpânire a analizei statistice și metodelor experimentale, cuplate cu lipsa oricăror aptitudini științifice sau a rigorii intelectuale. Vaccinarea a început știind că vaccinurile au o eficiență de peste 90 % în evitarea spitalizării și a decesului. Acest lucru implica deja că la administrarea în masă vor aparea cifre de persoane vaccinate care vor trece prin boală, vor fi spitalizate și vor muri, cu atât mai mari cu cât numărul persoanelor vaccinate va fi mai mare. Cifrele pe care le vântură  Paul Gabriel Andrei  sunt în interiorul intervalelor de încredere ale testelor inițiale. Aceste intervale de încredere ale testelor initiale se mențin, chiar dacă, ulterior testelor inițiale, atunci cqnd a fost declansată vaccinarea în masă s-a constatat că  eficiența vaccinurilor scade în timp de la momentul administrării și că este nevoie de doza booster.

În realitate, populatia vaccinată este un amestec de persoane aflate la diferite distanțe de timp de la momentul vaccinării, deci eficiența vaccinării are o anumită variabilitate care poate depăși intervalele de încredere stabilite de studiile initiale. Ori, numarul morților vaccinați confirmă acuratețea testelor inițiale care au stat la baza punerii pe piață a vaccinurilor și implicit eficiența acestora în protejarea de formele severe de boală. Nici un vaccin creat de om nu are o eficiență de 100 %, inclusiv cele care au dus în trecut la eradicarea anumitor boli. Vaccinurile au contribuit la scăderea probabilitătii ca agenții patogeni respectivi să găsească un lanț de persoane prin intermediul carora să reziste în populația umană în mod sustenabil. Practic, a fost suficient ca, din punct de vedere statistic, lanțurile de indivizi conectati social prin intermediul carora aceștia s-ar fi putut transmite, să fie întrerupte prin interpunerea unor indivizi vaccinati pentru ca agentul respectiv să dispara. Asta ar trebui să facă si vaccinurile anti-COVID, dacă nu ar fi subminate de tot soiul de indivizi cu pretenții intelectuale, copleșiți de de uimiri și frământări interioare.

Am rulat și eu datele care l-au condamnat la neîncredere veșnică pe jurnalistul respectiv pe programul meu de analiză statistică. Ba chiar am completat cu datele comunicate ulterior datei de 01.10.2021 de către autorități, până pe data de 04.11. Există o corelație semnificativă pozitivă între numărul persoanelor vaccinate decedate și numărul total de persoane decedate (r2 = 0,83), iar regula generală a fost următoarea: numărul zilnic de persoane vaccinate decedate a fost egal cu 10 % din numarul total de persoane decedate minus 4. Asta nu înseamnă absolut nimic, sunt cifre aflate în intervalele de încredere ale analizelor statistice initiale. Ba chiar arată că o persoană vaccinată are de 11 ori mai multe sanse să nu moară decât o persoană nevaccinată. Mult oricum peste eficiența oricărei rugăciuni sau a efectului placebo determinat de autosugestia ca AUR, Becali, Șoșoacă, Simion și episcopii de Giurgiu sau Tomis ar putea să aibă dreptate.

Regresia dintre Numarul persoanelor vaccinate care au decedat și numărul total de decese

Ceea ce m-a intrigat însă a fost că nu există nici o corelatie între numărul persoanelor vaccinate care mor și comoribiditățile asociate acestor persoane. Practic, cei  10 % – 4 mor din cauze pe care evaluările noastre nu le au încă în vedere. Aceste cauze (iar aici speculăm precum Șosoacă și Simion) pot fi de la vaccinarea la chiuvetă (deci falși vaccinați), pâna la defecte ale loturilor de vacin administrate, proasta gestionare a tratamentelor din spital, comorbidităti neidentificate, factori genetici personali, vârsta, durata de timp care a trecut de la administrarea vaccinului etc. Faptul că nu există o corelatie între decesul vaccinaților și comorbiditătile asociate acestora ar trebui să ne facă să ne gândim într-adevăr că până la lămurirea situației, chiar si cei vaccinați ar trebui să contribuie la efortul colectiv de a purta masca, de a se dezinfecta periodic, de a păstra distantarea sociala etc. Nu pentru ca nu ar fi în proporție de 90 % salvati, ci pentru a îmblânzi acel 10 % de hazard, de aleatoriu, care atunci când ni se întâmpla nouă îl întâmpinăm cu expresii de genul “așa i-a fost scris”.

Regresia dintre numarul de persoane vaccinate, cu comorbiditati decedate și numărul total de persoane vaccinate decedate

Indiferent ce afirmă unii sau altii, nu luați excepțiile drept reguli. Vaccinurile chiar protejează, deși nu pot să evite, la nivelul imens de transmitere comunitară a bolii, accidentele în care sunt implicați proprii lor adepți. Sunt, într-un fel, precum spalarea mâinilor cu sapun: te protejează în general de infecții, dar asta depinde și de cât de bine știi să te speli pe mâini.

Până acum s-au administrat în lume peste 6 miliarde de doze de vaccin, iar aproape 3 miliarde de oameni au schema completă. Sunt vaccinuri provenite din țări cu ideologii complet diferite, aflate în conflict economic și chiar conflict de valori, țări despre care chiar trebuie să fii prost să crezi că ar conspira împreună, precum China, Rusia sau Statele Unite. Mare parte din vaccinurile administrate nici nu se mai produc în țările care le-au inventat, ci în multe alte țări de pe tot globul. Nici o țară, absolut nici una, nu a refuzat vreun vaccin sub pretextul că acesta este o conspirație sau că el este complet inutil. În ciuda faptului că am vaccinat peste o treime din populația globului, nu am văzut vaccinați ieșiți în stradă să protesteze că se simt rău, că au fost înșelati și că propriul corp nu le mai apartine. În schimb, îi vedem pe toți cei care în sociețătile traditionale de altădată ar fi fost ratații, proștii, nebunii și paraziții satului ocupând mai bine de doua treimi din peisajul public în care se discută despre vaccin. Mulți spun că nu-i nici o problema că ne mor proștii nevaccinati, că e vorba de selectie naturală și gata. Ba e o problemă, pentru ca proștilor ăstora noi le plătim spitalizarea, le săpăm gropile, le achităm înmormântarea, și uneori chiar suferim după ei pentru că ne erau rude, prieteni, colegi, pentru ca unii erau tineri, frumoși, sau aveau copii si familii de susținut.

Problema pandemiei nu este a politicienilor. Nici a lui Șoșoacă, a patriarhului Daniel, a lui Ciolacu sau Simion, toți buni de gură în promovarea limbajului evaziv, dar vaccinați pe ascuns. Problema pandemiei nu este nici a celor care aleargă de la un grup la altul pentru a trânti enormități convingătoare în interesul unor stăpâni pe care nici măcar nu-i cunosc. Mulți dintre aceștia sunt idioți utili, promovați exclusiv pentru puterea de convingere, nu pentru că au dreptate. Problema pandemiei este a ta și a familiei tale, iar ecuația ei este simplă: poți să te îmbolnăvești și să mori ca un prost, având de luni de zile un mijloc care-ți oferă un nivel  de protecție acceptabil sau poți să te alături unei comunități planetare de miliarde de oameni vaccinați și sănătoși. Poți să-i privești pe cei de lăngă tine cum se sting fără aer, iar tu să rămâi doar un orfan lipsit de empatie, fără bunici pentru copiii tăi, deși după ce va trece totul și vei privi trei generații de oameni împreună pe stradă s-ar putea să regreți nepăsarea de astăzi. Desigur, s-ar putea ca Șoșoacă și trâmbițele lui Putin să aibă dreptate, iar miliardele de oameni vaccinate să se îmbolnăvească și să crape subit, caz în care tu, Șoșoacă și Putin o să fiți ultimii supraviețuitori de pe planetă. Ca vaccinat, mi-ar plăcea să privesc, de undeva din afară, această lume apocaliptică în care tu și Putin vă luptați care să se înmulțească mai repede cu Șoșoacă pentru a procrea viitoarea umanitate. Dacă l-ai fi citit pe Dawkins ai fi știut probabil că umanitatea asta pe care urmează să o procreezi tu va fi înlocuită rapid de genele unor specii mult mai capabile să-ți ia locul: șobolani, câini și alte lighioane pentru care instinctul de conservare nu are nici o legătură cu conspiratia mondială sau voința lui D-zeu.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: