Cele mai bune produse alimentare fabricate în România au fost premiate la Gustul Ales 2021

Sâmbătă 27 noiembrie 2021 a avut loc, într-un format online, decernarea premiilor Gustul Ales 2021, competiție organizată în fiecare an de Roaliment. Gala de premiere a fost transmisă în direct și de postul Job Tv. Produsele înscrise în concurs au fost jurizate de un juriu de specialitate format din specialiști în științele alimentului și degustători profesioniști recunoscuți pe plan național și internațional dintre care îi amintim pe: Mihaela BILIC – Nutriționist. Denisa DUȚĂ – Director Științific IBA, Cătălin Ionuț FLOREA – Asociația Veganilor din România, Vasile GHIMPU – Vicepreședinte FNDA degustător acreditat salamuri și cafea, Gabriela MOHAN – doctor inginer specialist industria alimentară, Dana POP – Doctor Inginer industria alimentară, degustător acreditat brânzeturi, salamuri și cafea, Daniela Paraschiv – Doctor Inginer industria alimentară, degustător acreditat brânzeturi și salamuri, Daniela VOICA – Director Tehnic ROMPAN, Alexandru BĂDULESCU – Antreprenor. Aceștia au analizat produsele utilizând atât criterii specifice analizei senzoriale cât și criterii legate de tehnologiile de fabricare, ingrediente și caracteristicile fizico-chimice ale acestora.

În categoria produselor de panificație și patiserie au fost premiate următoarele produse: Checul aglutenic cu cacao și merișoare produs de IBA București – premiul special Innova; Crackers cu in produs de Pan Artizan – premiul Gustul Ales 2021 la categoria panificație – patiserie și Dr. Fursec, produs de DUAL FAST CHANCE’98 SRL – premiul pentru progres.

Pâinea 10 semințe de la Oltina a fost desemnat cel mai bun produs din categoria produselor de panificație.

Premierea Pâinii 10 semințe de la Oltina

Pâinea 10 semințe are la bază un concept tehnologic care permite integrarea în compoziția produsului a unui număr cât mai mare de semințe fără pierderea calităților senzoriale specifice unui produs de calitate: textură uniformă, miez moale și nelipicios, porozitate omogenă cu pori de mărime medie distribuiți pe toată secțiunea feliei, coajă crocantă cu savoare de nucă specific semințelor coapte.

Cele 10 semințe din această pâine sunt cele de: floarea soarelui, in, soia, susan, chia, mac, mei, susan negru, dovleac și fulgi de ovăz. Pâinea 10 semințe este astfel gândită încât să devina o matrice ideală pentru consumul de semințe pe care altfel nu le-am fi consumat împreună. Beneficiile nutriționale ale Pâinii 10 semințe derivă din maximizarea cantității de semințe introdusă în rețetă, precum și din varietatea acestora.

Pâinea 10 Semințe

Produsul se adresează tendințelor moderne de consum care integrează elemente din dietele vegetariene și paleo. Semințele sunt importante surse de compuși bioactivi cu potențial benefic în mecanismele de reglare ale nivelurilor de lipide și colesterol din sânge, reducerea stresului oxidativ (antioxidant), vitamine și minerale. Pâinea  este o sursă de fibre cu digestibilitate bună fiind caracterizată de un gust plin și intens care îmbie la sațietate și relaxare

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: