Știri de weekend

O brutărie din Tokyo a lansat un fel de pâine care arată cam așa. Formele pâinii sunt inspirate din bustul generos al personajelor de sex feminin din desenele animate japoneze cunoscute în mod generic sub denumirea de anime. Pâinile au ca inspirație personajul Yumi din franciza de jocuri video și desene animate Senran Kagura.

Chiar este mare bătaie pe pâinea veche. O fabrică de bere din Vancouver Island transformă tone de pâine veche în bere, oferind astfel o nouă viață pâinii nevândute în brutării. Ideea a fost preluată de la comunitatea ecologică Cowichan, un grup de voluntari dedicat reducerii cantității de alimente nevândute de la magazinele de băcănie care se termină cu aruncarea acestora la gropile de gunoi. În același timp, la Londra, este la mare preț reîncarnarea pâinii în…pâine. Astfel, brutarii de la Gail’s bakery au pus la punct un procedeu prin care pâinea veche și nevândută este transformată în pesmet și valorificată prin adăugarea ca ingredient în rețete pentru obținerea pâinii proaspete. Ei numesc asta responsabilitate ecologică și dezvoltare durabilă, deși colegii lor români fac acest lucru de mai bine de 20 de ani, numind-o fără lipsă de imaginație sau pudoare britanică în mod simplu: reducerea costurilor.

Un ghid ilustrat cu 12 tipuri de pâine tradițională din Franța, dintre care enumerăm descrieri care-ți lasă gura apă. De exemplu, Pain Aux 6 Cereales  este o pâine pe bază de sourdough cu o crustă crocantă și miez moale, de culoare deschisă. Obținută dintr-o combinație de făină integrală de grâu și făină de secară amestecată cu semințe de in, semințe de floarea-soarelui, semințe de susan și ovăz laminat. Perfectă ca pâine de tip sandwich, cu unt sau ca atare). 

Recordul pentru cea mai lungă pâine este de 1.211,6 m și a fost realizat pe 10 iulie 2005 în Vagos (Portugalia) cu ocazia sărbătorii locale dedicate pâinii și brutarilor. Pâinea a fost făcută conform rețetei tradiționale portugheze ca un singur articol. Pentru fiecare metru de pâine au fost folosite următoarele ingrediente: 4 kg făină de grâu, 2,5 litri de apă, 200 g alune, 100 g sare și 2 kg carnați de porc afumat. Pentru toată pâinea au fost folosite: 4846 kg făină de grâu, 3029 litri de apă, 242 kg de aluat, 121 kg de sare și 2.423 kg de cârnați de carne de porc afumat.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site web propulsat de WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: